Mijn favorieten

Waarom dan nog steeds die makelaar...?

Een makelaar is allesbehalve overbodig en altijd nog de onmisbare schakel tussen koper en verkoper. Als geen ander is hij op de hoogte van vraag en aanbod in de regio, hij houdt prijsontwikkelingen op de huizenmarkt nauwlettend in de gaten én hij weet hoe koper en verkoper in de onderhandelingsfase tot elkaar te brengen. Hij neemt verkoper tal van zaken uit handen en begeleidt deze tijdens het gehele verkooptraject. En koper heeft daartegenover de zekerheid dat het proces keurig volgens de regels verloopt. Dat koper en verkoper zich vooraf op internet verdiept hebben in de materie en al bekend zijn met een aantal begrippen en al aardig op de hoogte van procedurele aangelegenheden, is reuze handig en komt een onderlinge afstemming alleen maar ten goede. Alvorens een kandidaatkoper een bod uitbrengt op een woning, heeft die, als het goed is, onderzoek gedaan naar alle aspecten die van belang zijn bij het nemen van zijn aankoopbeslissing. Daartoe behoren het bestuderen van de woningaanbieding, het inwinnen van informatie bij de gemeente en een onderzoek naar de financiële mogelijkheden.
 

Wanneer u besluit uw woning te verkopen, heeft u misschien al een vraagprijs in gedachten. Gebaseerd op informatie van derden of afgaande op goed bedoelde adviezen, een diep gekoesterde wens of gevoelde noodzaak. Het inschakelen van een makelaar is hoe dan ook verstandig. Het waarderen en adviseren behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden, we kennen alle juridische haken en ogen én weten hoe de woning in de markt te zetten. Dat de verkoop van een woning slaagt, is geen toeval. Wanneer u de verkoop van uw woning laat begeleiden door een deskundig makelaar, dan heeft u al een belangrijke stap gezet. En zoals gezegd, koper kan erop vertrouwen dat zaken goed geregeld zijn.
 

VanOpstal Grosfeld Makelaars zijn Register Makelaar-Taxateur. Dankzij het NVM-lidmaatschap houden wij onze vakkennis up-to-date. Het lidmaatschap houdt tevens in dat wij bij ons professionele optreden gehouden zijn aan stricte regels.